Adriatic Dance Camp
Grad           BAR

Bar - grad maslina, pomorska kapija Crne Gore, vjekovno ognjište suživota, bez obzira na vjeru i naciju, Bar predstavlja spoj modernosti, tradicije i ljepote. Značajan je kao dinamični ekonomski centar Crne Gore, ali i kao grad koji čuva bogatu kulturno-istorijsku tradiciju.

Neki od najznačajnijih civilizacijskih dometa na prostoru Crne Gore, nastali su u Baru: ovdje su sačuvani ostaci najstarijih pisanih spomenika, ovdje je nastalo najznačajnije književno-istorijsko djelo crnogorskog srednjeg vijeka, a grad je bio sjedište i najstarije vjerske institucije Crne Gore (Barske nadbiskupije).

Stara           Maslina

Pored toga u Baru se nalazi jedno od najstarijih maslinovih stabala na svijetu, Old olive tree in the Mirovica, stara preko 2000 godina. Bogata kulturno-istorijska tradicija je sjedinjena na prostoru Bara sa jedinstvenim darovima prirode, povoljnom klimom i izuzetnim geografskim položajem.

Prijatna mediteranska klima privlači veliki broj turista svake godine. Sa prosječnih 270 sunčanih dana godišnje, Bar je jedan od najsunčanijih gradova Mediterana. 44 km morske obale, od kojih više od 9 km čine plaže, 67 km obale Skadarskog jezera i planinski masiv koji razdvaja ove dvije velike vodene površine, čine Bar idealnim odredištem za turiste koji žele da se odmore na prelijepim plažama i uživaju u netaknutoj prirodi, i čak za one koji hoće da obiđu brojne kulturne i vjerske spomenike ili da svoj odmor aktivno provedu baveći se brojnim sportskim aktivnostima.

Stara Maslina
Stari Grad Bar
Stari Grad
ANTIVARI

Stari Grad Bar - ANTIVARI je tvrđava koja je više vijekova bila centar Bara, sve dok se grad nije preselio niže, u polje. Danas je napušten i nalazi se u ruševinama. Stari grad je jedno od najvećih arheoloških nalazišta na svijetu.

Starogradske ulice su vodiči kroz vijekove, od grčkih kolonija do srednjeg vijeka, vladavine Mletaka, turskog perioda i sve do nove ere. Tokom zasdnjih arheoloških iskopavanja otkrivena je keramika od prije nove ere, kada su ova mjesta bila naseljena Ilirima. Ovi pronalasci dokazuju da su temelji Starog grada stariji od dva i po milenijuma. Latini su ga zvali Antivaris, i to je bio centar regiona dok se grad nije preselio u polje prema moru.